Mar Golden Delicious
Mar Golden Delicious
12,00 lei
Perioada de recoltare: – 20 septembrie- 10 octombrie;
Polenizatori- Idared, Starkinson, Gala, Ionathan;
Distanta de plantare: 4×1, 4×2, 4x4m.;
Fructifica abundent, cu fructe medi – mari de 120-150g.
Se livreaza cu radacina ambalata;
Stoc epuizat
Descriere
Caracteristicile pomului: crestere semiviguroasa, forma piramidala ramificatie viguroasa rezistenta buna la ger, boli si daunatori, intra repede pe rod. Este un soi de mar cosmopolit, originar din SUA, larg raspandit pe toate continentele cu numerosi hibrizi si cloni.
Perioada de plantare: pomii fructiferi cu radacina libera se planteaza toamna (octombrie – noiembrie) si primavara (martie-aprilie), pomii fructiferi la ghiveci au o perioada lunga de plantare din martie pana in noiembrie.
Polenizare: Polenizatori: Idared, Ionathan, Gala, Gloster, Starkinson. Este bun polenizator pentru alte soiuri.
Caracteristicile fructului: fructe medii – mari de 120-150 g, chiar si pana la 180g cu diametrul de cel putin 80 mm, forma globulara usor alungita, coaja galbena subtire, pulpa galbena, dulce, slab acidulata, aroma caracteristica si placuta.
Perioada de recoltare: Ajunge la maturitate in perioada 15 sept – 15 oct. Fructifica abundent si constant. Se obtin productii mari si foarte mari in cazul conditiilor pedoclimatice optime. Se culege usor, se preteaza pentru industrializare dar si pentru consum. In stare proaspata, se pastreaza bine pe timp de iarna.
Taieri: in primii 3 ani taierile au ca scop formarea coroanei. Din anul 4 se fac taieri de intretinere si reglare a productiei, taierile se realizeaza in perioada 15 februarie – 15 martie in functie de regiunea geografica si climat.
Stropiri: Stropiri de spalare si dezinfectare inainte de inmugurire si stropiri preventive, repetate cu substante pe baza de cupru si/sau sulf in perioada aprilie – iulie.
Distanta de plantare: 4×1, 4×2, 4x4m – in functie de portaltoiul si de sistemul de cultura utilizat
Portaltoi: M9, MM106, mar franc
Informații suplimentare
Greutate | 1 kg |
---|